Totul despre tratamentul angioamelor

Data publicării:
20112012 20medic 20angioame-34340

Invitat la Digimatinal, dr. Ştefan Jianu, medic primar în chirurgie generală, a explicat cum se pot elimina aceste angioame, care sunt mai exact vase crescute în dimensiune, ca nişte bureţi îmbibaţi cu sânge. Este vorba deci despre nişte tumori benigne, deci nu cancer, a explicat dr. Jianu. „În anumite zone, se dilată pur şi simplu o parte a vaselor de sânge, iar angiomul arată ca o cireaşă”, mai spune medicul. Multe dintre semnele de naştere sunt, de fapt, angioame.

În general, angioamele nu generează disconfort, însă, în funcţie de unde este localizat angiomul şi în funcţie de rezistenţa pereţilor acestuia, pot apărea senzaţii de jenă.

Tratament

De regulă, angioamele nu trebuie tratate, o supraveghere dermatologică regulată este suficientă. Totuşi, dacă angiomul este localizat într-o zonă importantă din punct de vedere funcţional (pleoape, laringe, buze) sau sângerează, este necesară o intervenţie. Sunt trei metode disponibile: electrocoagularea (cu un ac electric se atinge pielea şi se distrug vasele de sânge care alcătuiesc tumoarea), terapie cu nitrogen lichid (un gaz rece, lichefiat, cu care este stropită pielea şi care congelează şi distruge tumorile benigne ale vaselor de sânge), radioterapia stereotactică (radierea leziunilor fără afectarea altor zone).

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri