Trei focare de hepatită A în judeţul Braşov

Data publicării:
medici-16

Autorităţile sanitare cred că pacienţii au contactat boala după ce au băut apă infestată sau din cauză că nu s-au spălat pe mâini. Medicii de familie din cele trei comunităţi merg acum din poartă în poartă să îi vaccineze pe bolnavi. În plus, elevii şi profesorii care au intrat în contact cu copiii bolnavi sunt monitorizaţi în permanenţă.

Hepatita A este o infecţie a ficatului cauzată de un virus de tip ARN care este transmis prin ingerarea alimentelor şi a apei contaminate. Spre deosebire de viruşii hepatici B şi C, hepatita A nu determină o infecţie cronică asupra ficatului. Acesta este primul virus hepatic descoperit şi este cunoscut ca fiind cea mai frecventă cauza de inflamaţie hepatică.

Un semnal de alarmă a fost tras în urmă cu câteva zile și la Constanța, unde în numai două săptămâni, peste 100 copii au fost diagnosticaţi cu hepatită virală. Dintre aceştia, 40 sunt elevi şi preşcolari. Cele mai multe cazuri sunt din Medgidia, iar profesorii şi educatorii susţin că cei mici s-au întors bolnavi din vacanţă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri