Un bărbat a murit pentru că salvarea a venit fără medic. Văduva lui cere în instanţă banii plătiţi timp de 28 de ani la CAS

Data publicării:
ambulanta smurd mediafax

Ovidiu Pasere a murit la doar 49 de ani. Ambulanţa a ajuns la el imediat ce i s-a făcut rău, însă fără medic. Depăşit de situaţie, asistentul de pe Salvare l-a chemat în ajutor pe singurul medic de urgenţă al spitalului din Făgăraş. Acesta era însă la Braşov, aşa că dispeceratul a decis să trimită un echipaj cu medic de la Sibiu, adica de la 60 de kilometri. A fost însă prea târziu pentru Ovidiu, iar soţia lui nu poate accepta răspunsul sec, venit din partea autorităţilor.

„ Mi s-a spus că intervenţia de urgenţă în cazul soţului meu a fost efectuată cu respectarea prevederilor legale în materie. Deci, ambulanţa poate să vină după vreo două-trei ore cu medic, da, noi suntem plătitori de CAS, nu-i interesează, suntem vai mama noastră”, se plânge Adina Pasere, văduva lui Ovidiu Pasere.

Asistentul care a încercat să-l resusciteze mai bine de o ora pe bărbat, pâna la sosirea unui medic, spune că o astfel de tragedie se poate repeta oricând. La cele mai multe intervenţii e nevoit să apeleze la ajutorul medicilor din Făgăraş sau Sibiu.

Ambulanţa Braşov a organizat concursuri pentru ocuparea unui post de medic de urgenţă, dar nimeni nu s-a arătat interesat să lucreze în Victoria. După acest caz, a fost efectuată o anchetă internă. Iar concluzia a fost că s-au respectat toate procedurile legale în vigoare.

A dat în judecată Casa de Asigurări de Sănătate

Adina Pasere e hotărâtă să dea în judecată Casa de Asigurări de Sănătate, pentru a i se înapoia toate contribuţiile plătite de soţul ei în ultimii 28 de ani.

„Noi vorbim aici de principiul solidarităţii. Beneficiem de servicii medicale atunci când avem nevoie. S-ar putea ca în decursul unei vieţi unele persoane să beneficieze de mai multe servicii medicale. Şi sunt unele persoane care sunt mai sănătoase şi nu beneficiază de foarte multe servicii medicale”, a declarat Luminiţa Târziu, - purtător de cuvânt al Casei de Asigurări de Sănătate Braşov.

Femeia va sesiza Avocatul Poporului. Ea spera ca oficialii din Sănătate să aprobe redeschiderea spitalului din Victoria, închis acum doi ani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri