Un diabetic care ţine boala sub control nu trebuie să evite fructele

Data publicării:
fructe - GettyImages-483125747

O persoană cu diabet care îşi ţine boală sub control nu ar trebui să evite niciun fruct, spun medicii. Controlate ar trebui să fie însă cantităţile!

Dr. Catrinel Macovei, medic primar diabet, nutriţie şi boli metabolice: „Pot fi consumate cantităţi de până la 200 de grame o dată din fructe bogate în apă, cu zaharuri puţine: gref, pomelo, pepenele, care este dulce, dar are foarte multă apă şi atunci cantitatea de miez este mai mare de pepene, comparabil cu cantitatea de banană, lămâile, fructele medii, toate sunt în categoria mărului.”

În cantităţi mici şi doar din când în când ar trebui să fie consumate însă fructele foarte dulci.

Dr. Catrinel Macovei, medic primar diabet, nutriţie şi boli metabolice : „Banană, strugurele, perele foarte coapte, gutuile, unele fructe de pădure.”

Medicii le recomandă pacienţilor să îşi testeze glicemia după ce consumă fructe dulci, şi, desigur, să nu uite de vizită la specialişti.

Dr. Catrinel Macovei, medic primar diabet, nutriţie şi boli metabolice: „Prin baza controlului periodic la doctor la care este în evidenţă, prin analize care arată şi o medie a glicemiilor în ultimele luni, putem trage concluzii dacă este bine echilibrat aşa cum mănâncă, dacă este în regulă sau nu.”

Nu sunt însă recomandate fructele confiate sau compoturile, pentru că acestea conţin zahăr şi cresc glicemia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri