Un laborator de analize unic în țară are fonduri alocate pentru două săptămâni

Data publicării:
lab 1

Departamentul de analize a fost pus în funcţiune din nou la Spitalul Judeţean Timişoara, după trei luni în care nu au fost găsiţi banii necesari pentru reactivi. Peste 4.000 de probe pot fi analizate în mai puţin de o oră, iar riscurile comiterii de erori sunt aproape nule - 90% din activitate este automatizată.

Sperăm ca în viitor, cu ajutorul colaborării cu celelalte spitale, să obţinem acest surplus de analize de la celelalte spitale, ca să poată funcţiona, ar fi păcat să nu funcţioneze la capacitate maximă”, spune de. Camelia Păun, medic-şef al laboratorului de la Spitalul Judeţean din Timişoara.

Riscul ca laboratorul să se blocheze din nou rămâne mare. Casa de Asigurări a alocat fonduri doar pentru două săptămâni.

Noi nu-l ţinem montat numai de dragul de-a ne face poze lângă el. Noi i-am dat drumul ca acest analizor să funcţioneze pentru Spitalul Judeţean”, afirmă dr. Marius Craina, managerul Spitalului Judeţean din Timişoara.

În urmă cu trei luni oficialii de la Casa Judeţeană de Sănătate promiteau tot spijinul.

Dacă costurile pe această aparatură sunt mult mai mici în comparaţie cu alte laboratoare, probabil că viitorul va fi concentrat, sau majoritatea fondurilor din judeţ se vor concentra pe această zonă, pe această investiţie”, declara Mariana Rădulescu, director relaţii contractuale CJAS Timiş.

În laboratorul, unic în România, se pot face analize pentru orice afecţiuni.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri