UTILITAR. Cum puteți obține sprijin financiar de la Ministerul Sănătății pentru tratament în străinătate

Data publicării:
camera spital viena -lp

Trebuie să depuneţi la Direcţia de Sănătate Publică de care apartineți o serie de documente, pe baza cărora veţi putea obţine banii de tratament. Mai întâi, o scrisoare de la medic, din care să rezulte că tratamentul nu se poate face în România. Apoi o cerere, o adeverinţă de la medicul de familie că sunteţi în evidenţa sa, o copie a cărţii de identitate şi rezultatele investigaţiilor medicale. Dosarul va fi trimis în maximum două zile lucrătoare la Comisia de Specialitate teritorială.

Dacă dosarul este aprobat de Comisie, aceasta va recomanda pacientului o lista de clinici agreate. În maxim 7 zile lucrătoare de la aprobarea dosarului, pacientul trebuie sa prezinte la Direcția Județeană de Sănătate Publică o serie de documente oficiale cu antetul și semnătura clinicii din străinătate. Acolo trebuie să apară datele clinicii, data şi costurile detaliate ale tratamentului.

În cazul urgenţelor medicale, se poate sări peste etapa dosarului medical. Pacientul are posibilitatea de a efectua tratamentul în străinătate pe cheltuiala proprie. La întoarcerea în România, în termen de trei zile, poate solicita Direcţiei de Sănătate Publică decontarea tratamentului. E nevoie însă de aprobarea prealabilă pentru decontarea retroactivă a cheltuielilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri