VIAȚA DUPĂ INFARCT. Medicii recomandă renunțatul la fumat și exercițiile fizice

Data publicării:
infarct

Invitat la Digimatinal, profesorul doctor Corneliu Zeană, medic primar cardiolog, a explicat cum se vindecă și cum decurge viaţa pacientului după acest episod.

„Infarctul reprezintă moartea unui grup de celule dintr-o anumită zonă a inimii, din cauza stopării irigației coronariene. Principala cauză, despre care nu se vorbește foarte clar, este stresul omului modern și stilul de viață al acestuia”, a explicat prof. dr. Corneliu Zeană.

Medicul a subliniat importanța prezentării la medic imediat după ce pacientul a suferit un infarct. „În prima oră se moare în mult mai multe cazuri decât în primele 24 de ore. Este chestiune de minute, cu cât pacientul ajunge mai repede la medic, cu atât este mai bine. Până vine ambulanța, acesta trebuie pus în repaus, iar dacă face stop cardiac, îl putem ajuta cu masaj cardiac. Dacă a ajuns la spital, pacientul este, în mare măsură, salvat”, a mai spus invitatul Digimatinalului.

„În România, eticheta de infarct miocardic este suficientă ca să te pensioneze. În America, aproape nimeni nu se pensionează după un infarct, toată lumea redevine activă, grație programelor de recuperare. Sportul este mai important decât medicamentele în recuperarea după infarct”, a spus prof. dr. Corneliu Zeană.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri