Victor Ponta: Sectorul privat va primi bani de la CNAS pentru medicii de familie şi asistenţă ambulatorie

Data publicării:
victor 20ponta 20resize 20mediafax 20foto 20octav 20ganea-43969

"Am impresia că Nicolăescu s-a implicat şi în bătălia de la PNL privind cine e mai liberal decât celălalt. Aşa cum mi s-a prezentat mie, medicii de familie şi tot ce înseamnă asistenţă ambulatorie rămâne decontat de la Casa Naţională a Asigurărilor de Sănătate. Deci, când spui că nu se mai dă nimic la privat, este incorect. Pentru asistenţa medicală de urgenţă, zonei private i se decontează tot ce înseamnă primul ajutor şi transportul la spital, mai departe nu. Asistenţa de urgenţă rămâne la stat ", a spus primul ministru la un post de televiziune.

În ceea ce priveşte asistenţa medicală spitaliceasă în cazuri precum naşterea, premierul a precizat că cele mai grele intervenţii chirurgicale sunt efectuate în spitale publice.

Ponta: Cine nu are venituri peste medie nu se duce la privat

"Acum, la orice spital privat, pentru anumite intervenţii, precum naşteri, Casa Naţională deconta 1.500 lei, restul până la 8.000 lei plătea omul din buzunar. Ideea este însă că niciodată cineva care nu are venituri peste medie nu se duce, că nu are cei 6.500 lei diferenţă, şi atunci săracul finanţează cei 1.500 lei pentru bogat, dar niciodată nu beneficiază de acel serviciu, că nu va merge într-un spital privat pentru o naştere sau o intervenţie uşoară", a explicat premierul.

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, afirmă că prin contractul-cadru care va intra în vigoare de la 1 martie va fi sistată finanţarea din fondurile CNAS a unităţilor spitaliceşti private şi astfel spitalele publice vor avea un buget cu aproximativ 10% mai mare.

Vicepremierul Liviu Dragnea a susţinut, luni, că măsurile prezentate de ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, între care eliminarea finanţării pentru spitalele private, nu au fost discutate în Guvern, el apreciind că declaraţia acestuia a fost "neinspirată".

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri