Sari la conținut

VIDEO. Tabăra de la Năvodari, o ruină

Clădiri în paragină, geamuri sparte şi terenuri de sport pline de buruieni. Aşa aşteaptă Tabăra Năvodari primii copii care vor ajunge luni la malul mării. În ciuda acestor condiţii, inspectorii Prefecturii Constanţa, care au făcut un control în tabără, au dat asigurări că totul e bine.

Sunt în regulă, pot primi copii în siguranţă. Din păcate, cum am discutat şi cu domnul director al taberei, lipsa de fonduri a dus la mici deficienţe, să le spunem”, a declarat Levent Mustafa, subprefect al judeţului Constanţa.

Micile deficienţe sunt de fapt cele 10 clădiri ale taberei abandonate de peste 25 de ani şi care acum sunt aproape distruse.

În tabăra din Năvodari sunt clădiri dezafectate la tot pasul, dar nesemnalizate. Practic, orice copil poate ajunge într-un astfel de loc periculos de unde se desprind geamuri sau bucăţi de tencuială.

Singurele spaţii renovate sunt cantina şi două din cele 12 pavilioane.

Administratorii taberei nu mai speră ca acest complex să atingă gloria de odinioară.

Dacă dumneavoastră veniţi cu 50 de milioane de euro acuma, anul viitor veniţi în paradis aici! Fonduri, asta este! Bani!”, spune Marian Surdu, administratorul taberei de la Năvodari.

Întrebat dacă a încercat să acceseze fonduri europene, acesta a răspuns: Păi, accesăm anul ăsta şi vin peste 5 ani. Ce facem, stăm cu baza aşa?”

Până în 1989, în tabăra de la Năvodari veneau aproape o sută de mii de copii in fiecare vară.

Pe aceeași temă