VIDEO. Vizită cu scandal a ministrului Nicolae Bănicioiu la Spitalul de Pediatrie „Sfânta Maria” din Iaşi

Data publicării:
banicioiu FB

Părinţii care şi-au adus copiii la Spitalul de Pediatrie Sfânta Maria s-au înfuriat pentru că, spun ei, medicii erau mai preocupaţi de vizita ministrului Sănătăţii decât de tratarea pacienţilor. Un alt motiv au fost dotările: un bărbat cu doi copii în braţe a urcat cinci etaje pe scări, pentru că lifturile nu funcţionau.

„Uitați, un domn a venit cu doi copii, cu trei copii... În brațe am venit cu ei până sus”, se plângea o femeie.

Am ceva timp de când stau pe hol, am vreo două ore. Am un copil internat. Am un copil de 12 ani, l-am internat cu pneumonie”, spunea o alta.

Nicolae Bănicioiu recunoaşte că situaţia în spital nu este tocmai bună, dar dă vina şi pe părinţi.

Nu-mi place faptul că nu există locuri speciale de așteptare și ați văzut că se creează tot felul de situații neplăcute. E adevărat că aici ai de-a face cu pacienți care nu pot înțelege nici... cum să zic, nici aglomerația. Deci cu copiii trebuie un alt comportament”, a declarat ministrul Sănătății.

Şeful Consiliului Judeţean Iaşi se plânge că o astfel de unitate medicală este greu de întreţinut.

Spitalul de copii pentru noi este cea mai mare problemă dintre toate spitalele pe care le avem în subordinea Consiliului Județean. De doi ani de zile, facem proiectele și planurile. Astăzi, de exemplu, avem proiectul tehnic gata, deci nu doar studiul de fezabilitate”, a declarat Cristian Adomniței, președintele Consiliului Județean Iași.

La Spitalul de Pediatrie din Iași ar trebui investite peste 22 de milioane de euro, bani care ar trebui să vină de la Ministerul Sănătăţii. Când anume nu ştie însă nimeni...

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri