VIDEO. Acrobație la 180 de metri înălțime, pe un coș al Termocentralei Paroșeni

Data publicării:
acrobatie paroseni

 

Nu este nici primul, nici ultimul turn pe care am fost. Am urcat pe nenumărate turnuri din țară și a fost OK. Pentru mine n-a fost ceva periculos”, spune Flaviu Cernescu.

El nu a dorit să precizeze exact data la care a efectuat acrobațiile pe marginea coșului de fum, arătând doar că acestea au avut loc pe la jumătatea lunii iulie.

Pe o înregistrare postată de Flaviu Cernescu pe rețelele de socializare se poate vedea cum acesta a urcat, la adăpostul nopții, pe coșul de fum al termocentralei, unde a rămas până dimineața, împreună cu o prietenă. Apoi, imaginile îl arată pe tânăr cum merge în echilibru pe o balustradă de metal, fixată pe conturul coșului de fum, și chiar cum stă într-un picior pe o porțiune care trece ușor de marginea acestuia.

La un moment dat, Flaviu Cernescu merge cu o fată în spate pe marginea coșului, iar în alte secvențe se poate vedea cum face jonglerii cu trei portocale.

Pe de altă parte, conducerea Termocentralei Paroșeni a depus o plângere la Poliția Vulcan după ce a aflat de isprava tânărului, urmărind imaginile postate de acesta pe internet.

„Este extrem de periculos ceea ce a făcut acest tânăr. Acolo urcă doar alpiniști autorizați. Există riscul de cădere de la înălțime, de accidentare, de vătămare prin ardere”, a declarat directorul termocentralei, Doru Vișan.

Potrivit acestuia, în cazul în care s-ar fi evacuat fum pe acel coș, temperatura gazelor la ieșire ar fi ajuns la 160 de grade Celsius.

Directorul Termocentralei Paroșeni și-a manifestat însă și rezerva că filmulețul care este postat pe Facebook și pe YouTube de Flaviu Cernescu ar fi original în totalitate, în lipsa unor elemente certe de identificare electronică.

În ceea ce privește plângerea depusă la poliție de reprezentantul Termocentralei Paroșeni, Flaviu Cernescu a ținut să precizeze că nu a dorit să facă rău cuiva, el afirmând că escaladarea coșului de fum și exercițiile de echilibristică efectuate în vârful acestuia au reprezentat „o provocare”, așa cum s-a întâmplat în multe alte locuri din România unde a urcat la înălțime.

„Eu nu m-am dus ca să sfidez pe nimeni acolo. Nu știu cum privesc oamenii din exterior chestiunea aceasta. (...) Pentru mine a fost o provocare, pentru că eu vreau să urc (pe turnuri, n.r.). (...) Singurul lucru pe care mi l-am dorit a fost să ajung în vârful turnului acela. Îmi doresc să urc pe toate turnurile din țară pentru că mâine-poimâine o să le dărâme. Cunosc partea tehnologică a turnurilor pentru că am fost pe multe, chiar pe cele mai înalte din țară”, a mai spus Flaviu Cernescu.

În opinia sa, nici paznicii termocentralei nu ar fi vinovați pentru că aceștia nu s-ar fi confruntat până acum cu asemenea evenimente, în care un om să urce pe un turn pentru acrobație la înălțime.

Flaviu Cernescu este de meserie inginer IT, fiind pasionat de acrobație și sporturile extreme. Anul trecut, Flaviu a fost eroul principal al documentarului "Transylvania Dragon", realizat de Sabin Dorohoi, filmul prezentând locuri importante din această parte de țară.

Printre acestea se numără Salina Turda, traversată de Flaviu Cernescu la o înălțime de 80 de metri, Cetatea Alba Carolina, traversată cu un monociclu la 40 de metri înălțime, sau Arsenal Park Orăștie, unde slackliner-ul a efectuat o plimbare cu un monociclu pe marginea unui turn de apă cu înălțimea de 40 de metri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri