Sari la conținut

VIDEO. Un pinguin șchiop va putea să meargă normal datorită unei proteze imprimate 3D

Datorită membrilor Centrului Internațional al Arcticii, unde Bagpipes trăiește de la tragicul accident, în 1 iunie i-a fost creat un picior, imprimat în 3D. Până la începutul lunii iunie, pinguinul se deplasa cu ajutorul unor bucăți de polistiren expandat, ajustate pe măsura lui, arată site-ul neo-zeelandez Stuff. „Când iese din bazin, utilizează părți ale corpului care nu ar trebuie folosite pentru deplasare, cum ar fi ciocul. Cu puțin noroc, această proteză îl va ajuta să își repartizeze mai bine greutatea”, explică Mal Hackett, care are grijă de animal, potrivit Agerpres.

Datorită participării benevole a unui specialist în design 3D, dr. Don Clucas, piciorul artificial al lui Bagpipes a fost realizat pe măsură, după circa 30 de ore de lucru. „Cel mai greu a fost să îi scanăm piciorul fiindcă se răsucea mereu”, spune expertul. Deocamdată din material plastic alb, proteza va fi imprimată din nou în cauciuc, pentru a evita ca pinguinul să alunece.

După ce a căzut de câteva ori pe burtă, Bagpipes („cimpoi” în engleză, fiindcă salvatorul lui este scoțian) a început deja să se obișnuiască cu noul lui picior. Pinguinul este primul animal sălbatic care beneficiază de o proteză în 3D în Noua Zeelandă.