Suma fabuloasă pe care a donat-o cel mai bogat om din lume anul trecut. Pentru ce vor fi folosiți banii

Data actualizării: Data publicării:
Jeff Bezos este fondatorul Amazon si este considerat cel mai bogat om din lume
Jeff Bezos este fondatorul Amazon si cel mai bogat om din lume. Foto: Gulliver/GettyImages

Cel mai bogat om din lume, Jeff Bezos, a donat cea mai mare sumă de bani în scopuri caritabile în 2020, potrivit The Chronicle of Philanthropy, un top anual al celor mai importante 50 de donaţii din Statele Unite. Fondatorul Amazon a donat 10 miliarde de dolari către o organizație fondată tot de el pentru combaterea schimbărilor climatice, scrie Mediafax

Fondatorul şi CEO-ul Amazon, Jeff Bezos, a cărui a cărui avere este estimată la aproximativ 188 de miliarde de dolari, a donat 10 miliarde de dolari către Bezos Earth Fund, un fond creat pentru combaterea schimbărilor climatice.

Poziţia a doua în topul donatorilor este ocupată de Phil Knight, fondatorul Nike, care împreună cu soţia sa, Penny, a făcut a doua şi a treia cea mai mare donaţie anul trecut: 900 de milioane de dolari Fundaţiei Knight şi 300 de milioane de dolari către Universitatea din Oregon.

Fred Kummer, fondatorul companiei de construcţii HBE Corporation, şi soţia sa, June, au oferit 300 de milioane de dolari pentru înfiinţarea unei fundaţii care să sprijine programe ale Universităţii de Ştiinţă şi Tehnologie din Missouri.

Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, şi soţia sa, Priscilla Chan, ocupă poziţia a patra în clasamentul donatorilor. Cei doi au oferit 250 de milioane de dolari unui centru care a realizat studii privind problemele de securitate a votului la alegerile din 2020.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri