Artă urbană pe uliţele satului

Data publicării:
pictura

Un bărbat dintr-o localitate din Galaţi este acum cunoscut şi peste hotare după ce a înfrumuseţat pereţii caselor, magazinelor sau gardurile din localitate cu picturi speciale. Artistul amator a pictat în Franţa, iar acum se pregăteşte să plece în Spania, la o nouă comandă.

Sorin Grecu are 47 de ani iar de meserie este electrician. În tinereţe însă, bărbatul a studiat la Şcoala populară de artă. Rămas fără loc de muncă, şi-a amintit de pasiunea din tinereţe, iar acum a transformat-o în profesie.

„Nu sunt artist, sunt un zugrav, în româneşte, care fac lumea veselă pe stradă, pe... Talentul de la Dumnezeu, zugrăvesc doar eu,” spune Sorin Grecu.

Sorin Grecu a pictat nu doar gardurile sătenilor ci şi camere de copii, grădiniţe, biserici şi chiar pereţii barului din sat.

„Colea când vii de la câmp, bei o bere, te duci acasă, asta e, ce să facem? Normal, eu n-am văzut magazin ca ăsta niciodată, făcut pe sus,” spune un localnic.

Sătenii din Şiviţa sunt mândri că au printre ei un artist.

„Unde a fost a făcut bine şi toată lumea l-a lăudat. Şi o casă, aici, la cineva a făcut-o tot la fel, a picatat-o de sus în jos,” adaugă altul.

Datorită lucărilor sale, pe care le expune pe Facebook, artistul amator a fost chemat în Franţa de un cântăreţ de muzică populară, ca să-i picteze toată casa. În mai puţin de o lună, Sorin Grecu va pleca din nou în străinătate ca să picteze pereţii unui restaurant din Ibiza.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri