Sari la conținut

Expoziţie inedită a absolvenţilor de la Arte

Roţile sunt depărtate, semi-depărtate sau depărtate complet.”

Aşa arată maşina viitorului, în viziunea unui tânăr student la Design. A conceput o motocicletă electrică de mare putere care poate fi transformată într-un ATV.

Erdei László Szilveszter, student: „Roțile se transformă, devenind un atv. Atv-ul poate să meargă și pe terenuri accidentate, roțile depărtate dau un echilibru sporit.”

Dacă unii studenţi s-au inspirat dintr-un viitor imaginar, mulţi au ales drept sursă de inspiraţie trecutul cu legende şi poveşti.

Rebeca Ilieşiu, studentă: „Am mobilier din lemn inspirat din filmul Maleficent, inspirat din povestea Frumoasa din Pădurea Adormită. Trei scaune, unul e baroc, altul, gotic și surealist.”

Liliana Moraru, profesor UAD Cluj-Napoca: „Avem multe instalații și lucruri care se apropie de poveste, scenografie, de spectacol în general.”

La Expoziţie, pictura e în centru antenţiei, mai ales că unii dintre absolvenții din Cluj au ajuns pictori de renume mondial. Iubitorii de artă pot să şi cumpere lucrările tinerilor.

Sabina Elena Dragomir, studentă: „Proiectul pe care îl prezint se numește spațiul intim. Vorbește în special despre a avea bula protectivă care este mereu cu noi.”

„Ceva ce ți-ar plăcea să ai și acasă? Da, am văzut ceva ce vreau să cumpăr după examen, să vorbesc cu artistul.”

Expoziţia este deschisă până la sfârşitul acestei lunii.