Sari la conținut
News Alert

GALERIE FOTO. Satul transformat în atracție turistică cu ajutorul graffiti

Nu are nici 500 de locuitori, dar s-a transformat într-o referință a curentului streetart. O plimbare pe străzile sătucului Penelles din provincia Lleida poate fi considerată o vizită într-un muzeu în aer liber în care la fiecare colț sau pe fiecare fațadă de clădire poți vedea o operă de artă, scrie La Vanguardia.

Peste 50 de artiști din Franța, Anglia, Germania sau Portugalia au „redecorat” Penelles în ultimii doi ani, de când în sat are loc festivalul GarGar. Primăria a decis să organizeze manifestația artistică pentru a atrage turiști care se pot bucura de arta în aer liber și pot să asculte muzică, să mănânce și să bea.

„Prin intermediul proiectului GarGar căutăm să dăm viață unui sat, care nu este turistic”, spune Eloi Bergós, primarul din Penelles. „GarGar este „zgomotul” care ne face cunoscuți”, mai spune primarul.

8

A doua ediție a festivalului a schimbat total imaginea satului iar creațiile realizate de artiști veniți din multe țări sunt admirate acum de toți localnicii precum și de numeroși turiști.