Sari la conținut

Noaptea lungă a filmelor scurte, la București

De la apusul soarelui și până-n zori, cinefilii s-au delectat cu opt ore de emoții intense, în cel mai vast spațiu cinematografic neconvențional: Pavilionul Central Romexpo.

Criteriul de selecție a evenimentului „Noaptea lungă a filmelor scurte", ca şi până acum, este cantitatea de premii a acestor filme. Formatul acestui eveniment este de maraton, deci cinefilii vor vedea filme de la 9, până la 5 dimineaţa. Deci nu este nicio metaforă: chiar este o noapte lungă, cu filme scurte”, spune Daniela Ștefănescu, coordonatorul Festivalului „ShortsUp”.

Dincolo de zona principală de proiecție, organizatorii au pus la dispoziția tuturor o zonă de board-games, un spațiu de socializare, mult, mult popcorn și o relaxantă piscină plina cu bile.

E prima dată când mă arunc într-o piscină de bile albe! E plăcut la atingere, aşa... E foarte relaxant! E ca şi cum îţi face cineva masaj, încontinuu”, spune un participant.

Vedeta "ShortsUP Audience Award”, a fost „Bâlbâitul”, regizat de britanicul Benjamin Cleary, marele câștigator al premiului Oscar, la secțiunea scurtmetraj. Iar doza de sarcasm și comedie neagră a adus-o „Prânzul de duminică”, în regia lui Celine Devaux: laureata cu premiul Cesar, pentru animație. La „ShortsUp, Noaptea lungă a filmelor scurte”, peliculele prezentate au fost jurizate chiar de către spectatori.

Cele 28 de filme din competiţie vor putea fi votate cu note de la 1 la 4, pe www.shorts.ro”, spune Alexandra Safriuc, co-fondator „ShortsUp”.

Filmul care va fi preferat la finalul votului de catre public va fi distins cu un premiu în valoare de o mie cinci sute de euro. În ultimii 5 ani, evenimentele ShortsUp au fost experiențe interactive și mixuri neconvenționale între film și arte conexe cinematografiei.