Polițiștii au forțat intrarea într-o galerie de artă după ce au confundat o sculptură cu o femeie moartă

Data actualizării: Data publicării:
kristina2
Poliția a forțat intrarea și a descins într-o galerie de artă din Londra presupunând în mod eronat că o sculptură hiperrealistă era o persoană în stare critică FOTO: Laz Emporium

Poliția a forțat intrarea și a descins într-o galerie de artă din Londra, deținută de fostul agent al lui Banksy, presupunând în mod eronat că o sculptură hiperrealistă era o persoană în stare critică sau chiar decedată.

Lucrarea, „Kristina”, a artistului american Mark Jenkins, reprezintă o femeie îmbrăcată casual, care stă pe un scaun și are capul căzut pe o masă.

Incidentul a avut loc pe 25 noiembrie, când Poliția Metropolitană din Londra a primit un apel în cursul serii de la o persoană care a văzut prin vitrina Laz Emporium - galerie de artă de pe strada Lexington din Soho, deschisă de Steve Lazarides în octombrie 2021 - o femeie care stătea într-o poziție ciudată, care sugera că nu este într-o stare bună și nu s-a mișcat deloc mai mult timp, potrivit artnet.com. Ușile galeriei erau încuiate la acea oră.

Aproximativ 20 de minute mai târziu, „ofițerii de poliție au forțat intrarea și au descoperit că persoana este de fapt un manechin”, a transmis ulterior un purtător de cuvânt al poliției. „Poliția are datoria să intervină atunci când există suspiciunea că o persoană este în pericol”, a mai completat acesta.

„Kristina”, lucrarea lui Jenkins, a fost comandată de Lazarides, care dorea o portretizare a surorii sale, care, la un moment dat, a leșinat și a căzut cu fața într-o farfurie cu supă. Lucrarea în mărime naturală, înfățișează o femeie cu părul dezordonat, cu un hanorac galben și pantofi sport și a fost realizată din bandă adezivă și umplutură din spumă. Lucrarea nu este de vânzare deocamdată, dar dacă galeria ar dori să o vândă la un moment dat, ar avea prețul de pornire de 18.000 de lire sterline, adică în jur de 22.000 de euro.

kristina
Lucrarea în mărime naturală, înfățișează o femeie cu părul dezordonat, cu un hanorac galben și pantofi sport FOTO: Laz Emporium

„Hannah, angajata galeriei care era de serviciu în acea zi, tocmai încuiase ușa de la intrare și a urcat la etaj să-și facă un ceai”, a spus Lazarides. „Când a coborât, a găsit ușa scoasă din balamalele și doi polițiști foarte contrariați”, a mai spus acesta.

Angajata a confirmat povestea pentru Artnet News adăugând că a fost „șocată” să găsească polițiști în galerie. Hannah a aflat de la polițiști că „cineva a anunțat că femeia de aici nu s-a mișcat deloc în ultimele două ore”, iar ofițerii au presupus că suferise „un atac de cord sau luase o supradoză”.

Lucrarea, care este vizibilă din stradă prin fereastra galeriei, a mai alarmat trecătorii. În octombrie, când a fost expusă, o persoană a chemat paramedicii.

Lucrarea va fi expusă la galerie până pe data de 24 decembrie.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri