Sari la conținut

Prezentare de modă în cușca leilor

Defilarea manechinelor a fost savurată de zeci de spectatori, dar şi de perechea de lei care ocupă, în mod normal, cuşca din ţarcul central. La finalul prezentării, animalele au fost eliberate.

Deşi nu au lăsat să se vadă, modelele au recunoscut că au avut ceva emoţii.

„Am avut puţine emoţii din cauza leilor, de teamă să nu iasă mai repede.”

***

„În toate coregrafiile avem încredere în organizatori că o să fim în siguranţă.”

***

„Aţi mai intrat vreodată într-o cuşcă a leilor? - Nu, este prima dată. Dar este o experienţă unică, de ce nu?”

Spectatorii şi criticii de modă au apreciat inedita prezentare. 

„Emoţionant. Superb. Clasă.”

*** 

„Locaţia, deosebită, nonconformistă, creatoarea, foarte inspirată pentru alegeri şi ţinutele la fel de atipice.”

Creatoarea care a avut curaj să-şi trimită rochiile în cuşca leilor este Bianca Popp, designer care, anul trecut, şi-a prezentat colecţia la Săptămâna Modei de la Paris.

Bianca Popp, designer: ”Nu poţi să faci haine de stradă şi să le pui în cuşca leilor şi am avut noroc că sora mea se mărită peste o lună. Şi, fiind nevoită să-i fac ei rochia şi să mă gândesc la rochia ei, până la urmă toate rochiile au fost legate de nunta ei.”

Dumitru Preda, organizator: „Nu cred că s-a întâmplat undeva în lume aşa ceva şi ne place să credem că reuşim să facem acest lucru - ca şi anul trecut, cu un avion... Sunt lucruri care noi nu am auzit să se fi întâmplat undeva şi ne-am bucura să punctăm o premieră.”

Prezentarea a fost parte din programul Feeric Fashion Week, eveniment înscris în calendarul oficial al Săptămânilor Modei din întreaga lume.