Record la Sirtaki, sabotat de întuneric

Data publicării:
sirtaki

Cel mai mare Sirtaki din lume, organizat pe plaja Modern din Constanţa, ar fi trebuit să înceapă la ora 19, când afară era încă lumină. Din cauza ploii însă, participanţii au întârziat, astfel că organizatorii au amânat cu trei ore începerea evenimentului.

La ora 22, pe plaja din Constanţa se strânseseră deja cu aproape 700 de persoane în plus faţă de numărul minim necesar de participanţi pentru doborârea recordului mondial la sirtaki.

Dragoș Gabriel Zisopol, președintele Uniunii Elene din România: „Suntem 6313 cu exactitate. Vă rog să vă așezați şi să dansăm. Sunteți campioni! Sunteți învingători!”

Din ccauza întunericului însă, participanţii au ratat intrarea în Cartea Recordurilor.

Seyda Geimici Subasi, reprezentant Guiness Book: „Din păcate, încercarea de doborâre a recordului mondial la Sirtaki nu a fost validată, pentru că un lucru foarte important a lipsit: lumina. După cum puteţi vedea, doar dansatorii din faţă pot fi văzuţi, dar pe oamenii din spate este imposibil să-i vezi.”

Anton-Traian Antoniadis, organizator: „Ne plânge sufletul. Plânge sufletul a 6000 de oameni peste, care au fost aici în această seară cu un singur scop: bucuria să intrăm în cartea recordurilor. Eu știam că avem un arbitru care trebuie să spună ce se poate face și ce nu. A uitat să ne spună.”

„E neplăcut, e foarte neplăcut dat fiind faptul că noi suntem un grup de 30 de persoane care am venit tocmai de la Botoșani.”

Reprezentanţii Guiness Book au vrut să le mai dea o şansă organizatorilor pentru această dimineaţă. Au fost, însă, refuzaţi. O nouă încercare va fi făcută la vară.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri