Sari la conținut
News Alert

Street Delivery, festivalul care aduce laolaltă artiștii tradiționali, alături de cei moderni

Răzvan Supuran face hârtie manuală de 15 ani, de dinainte ca maşinile industriale să preia controlul şi în acest domeniu. Crede că meşteşugurile tradiţionale trebuie păstrate cu sfinţenie.

Pe Răzvan îl găsiţi la unul din zecile de standuri de pe strada Arthur Verona din Capitală. O stradă plină de culoare, de meşteşugari, dar şi de artişti contemporani.

Suntem la altelierul de legătorie de carte, suntem echipa grafo mat și aici vom face o demonstraţie de cum legăm caietele şi cum legăm o carte. Strict ce facem aici este să dăm nişte şanţuri, şanţurile prin care trece aţa în momentul în care coasem”, spune Andreea Mihaiu, expozant.

Sunt şi expozanţi care vor să reinventeze tradiţia.

„Eu sunt din Târgu Jiu și acolo este foarte mult cărbune şi este privit negativ şi am încercat să arătăm că se pot face şi lucruri frumoase cu cărbunele. Am făcut o carte cu desene făcute cu cărbune și tricourile și șacosele sunt cu personajele principale din carte toate desenate în cărbune”, afirmă Ioana Truşcă, expozant.

Multe idei colorate din toate domeniile, dar înglobate sub aceeaşi temă: meseria.

Au apărut din ce în ce mai mulţi makeri moderni, designeri, artişti, graficieni, însă dupa tragedia care ne-a marcat pe toţi, 80 la sută dintre meşteşugarii din Bucureşti şi-au închis atelierele pentru că nu erau safe. Aşa că facem această punte, să punem meşteşugarul tradiţional cu makerul modern şi să îi provocăm să facă lucruri împreună”, spune Anca Dănilă, organizator.

„Îmi place foarte mult atmosfera, am văzut o grămadă de artiști și mi se pare genial să îi aduci împreună din domenii diferite”, spune o participantă.

Digi24 susţine festivalul care se desfăşoară în Bucureşti, Timişoara, Cluj, Baia Mare şi Iaşi