București-Timișoara, cu o mașină electrică

Data actualizării: Data publicării:
masina eco

După ce a bătut ţara în lung şi-n lat pe două roţi, realizatorul DigiFM Lucian Mîndruţă a plecat într-o nou aventură - vrea să parcurgă cei peste 500 de kilometri dintre Bucureşti şi Timişoara, la volanul unei maşini electrice. Pe lângă faptul că autoturismul nu poluează, mai are un avantaj - costul drumului e echivalentul a câţiva litri de benzină.

„Suntem pe drum cu mașina electrică de la București. La Pitești este primul loc în care oprim. Avem în jur de 140 de kilometri autonomie și drumul nostru este de 130 deci deci suntem un pic hai nu cu inima mică dar va trebui să facem economie le electricitate. Asta înseamnă că va trebui să nu mergem cu mai mult de 80-90 de kilometri pe oră să nu dăm căldura prea tare! 22 de grade”, afirmă Lucian Mîndruţă, realizator DigiFM.

Bateria se încarcă în aproximativ 40 de minute, iar un „plin” costă opt lei, mai puţin decât doi litri de benzină. Cu bateria încărcată, maşina electrică poate parcurge 200 de kilometri.

„Românul crede că maşina electrică este o chestie pe care o iei, o ţii în oraş, te învârţi un pic prin oraş cu ea şi cam asta e tot. Ei bine, nu cred că se pot face drumuri lungi şi cu maşina electrică şi cred că până la urmă copiii noștri cam într-acolo o să se ducă”, adaugă Lucian Mîndruţă, realizator DigiFM.

Preţul unei maşini electrice porneşte de la 15 mii de euro şi creşte odată cu autonomia oferită. Pe drumul între Bucureşti şi Timişoara sunt opt staţii de încărcare. Aventura lui Lucian Mîndruţă la volanul unei maşini electrice e transmisă în direct pe contul de Facebook al realizatorului DigiFM.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri