Bucureștiul, în sărbătoare. Evenimentele acestui weekend

Data publicării:
zilele bucurestiului

Capitala împlineşte 557 de ani de atestare istorică, iar momentul este marcat, în acest weekend, prin mai multe evenimente.  În Piaţa Constituţiei, Parcul Cişmigiu şi Parcul Herăstrău vor avea loc concerte, expoziţii, ateliere, spectacole de teatru şi parade, plimbări cu trăsuri şi spectacole de teatru pentru copii.

zilele bucurestiului

Concerte pentru toate gusturile

În Piaţa Constituţiei vor avea loc concerte, iar opt trupe de teatru de stradă din Spania, Italia şi Franţa vor susţine mai multe reprezentaţii.

De asemenea, pe 17 septembrie, Arcub – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti organizează un concert eveniment, cu artişti precum Andra, Ştefan Bănică Jr, Zdob şi Zdub, Holograf, Vunk, Bere Gratis, Loredana, Connect-R, Gabriel Cotabiţă, Marcel Pavel, Ovidiu Komornyic, Proconsul, Phoenix şi Lidia Buble. Evenimentul va începe la ora 17.00 şi va dura până la miezul nopţii.

Clovni şi păpuşi uriaşe, fluturi şi dansatori luminoşi se vor plimba printre spectatori şi vor oferi mini-reprezentații pline de muzică şi culoare în Piaţa Constiuției şi pe străzile alăturate.

Parcul Herăstrău se transformă în Bucureștiul de altădată 

O paradă a costumelor de epocă și a trăsurilor va transforma Parcul Herăstrău în Bucureștiul de altădată. Între orele 11.00-22.00, pe lângă parada costumelor vor mai avea loc Bătaia cu flori”, târguri tradiţionale şi spectacole. 

Pe lângă târgurile culinare şi cele cu produse artizanale, în Herăstrău va face spectacol şi Teatrul Masca, de la ora 19.00, pe Aleea Michael Jackson.

De asemenea, pe scena amplasată în Parcul Herăstrău vor avea loc spectacole ale minorităţilor şi comunităţilor naţionale, dar şi spectacole de folclor românesc.

Tot în Parcul Herăstrău, Gradina Culinară îi aşteaptă pe bucureşteni cu preparate din bucătăria tradiţională românească, fiind un spaţiu în care vizitatorii pot încerca reţete autohtone.

Nici copiii nu sunt uitaţi de Zilele Bucureştiului. Cei mici sunt aşteptaţi în Parcul Cişmigiu la ateliere de creaţie, activităţi sportive şi spectacole de circ.

Cu prilejul "Zilelor Bucureştiului", primăria Sectorului 3, împreună cu Centrul Cultural Casa Artelor, organizează în perioada 16 - 18 septembrie cea de-a treia ediţie a programului cultural „Bulevardul Artelor". Ediţia din acest an este dedicată lui Wolfgang Amadeus Mozart şi marchează 260 de ani de la naşterea marelui compozitor. Evenimentul se va desfăşura concomitent pe opt mini-scene amplasate pe Bulevardul Unirii, având ca punct central scena mare din Piaţa Regiunilor.

Accesul la toate evenimentele este gratuit.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri