Clădirea-fenomen din inima Bucureștiului și secretele primului zgârie-nori din țară. "Orașul ăsta putea fi Noul New York!"

Data actualizării: Data publicării:
WhatsApp-Image-2021-06-02-at-09.59.18-1 Preluare b365.ro

Dacă ar fi posibilă călătoria în timp, acesta ar fi momentul extraordinar ca să ne teleportăm pe Calea Victoriei din București: 23 aprilie,1934. Ziua în care, pe locul bătrânei Terase Otetelașanu – foarte populară în epocă pentru baluri, teatru de revistă, must și mititei- era inaugurat primul zgârie-nori din țară, în prezența Regelui Carol al II-lea. Foarte mare eveniment. Când a fost inaugurat Palatul Telefoanelor, bucureștenii au rămas cu gura căscată, cu privirea îndreptată spre verticala construcției.

Târgul cu Mitici nu mai pomenise o astfel de clădire care te ducea cu gândul la zgârie-norii din New York. Șocul vizual a fost pe măsura realizării. În comparație cu Palatul care reprezenta progresul absolut, comunicația și modernismul, casele boierești de pe Calea Victoriei păreau "barăci de scânduri". Povestea unei clădiri icon pentru București și a celui care a construit-o, Edmond Van Saanen Algi, un arhitect bucureștean astăzi uitat pe foarte, foarte nedrept.

Citește materialul integral pe b365.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri