A început cel mai important festival național de teatru al toamnei

Data publicării:
teatru

Andrei Şerban a deschis festivalul cu o montare modernă a piesei „Troienele” după Euripide. În piesă nu joacă actori, ci interpreţi de operă.

„Eu sunt extrem de emoţionată pentru că am făcut parte din colectivitatea de acum 23 de ani cu Trilogia antică şi am fost la marele festival de la Sao Paolo”, spune actrița Ileana Stana Ionescu.

„Spectacolul are vârsta festivalului. Atunci el făcea parte din faimoasa Trilogie Antică despre care ați auzit atât de multe”, adaugă Alice Georgescu, directorul artistic al festivalului.

Regizorul Andrei Şerban a cerut ca această primă reprezentaţie din cadrul festivalului să nu fie filmată.

„Va fi acelaşi spectacol, în esenţă, pentru că este o piesă care este de 2.500 de ani, nu o vom schimba noi, deci aceeaşi piesă, dar o veţi vedea cântată mai bine ca niciodată”, afirmă regizorul Andrei Șerban.

Alături de spectacolele cu tradiţie vor fi prezentate publicului şi piese noi ale creatorilor tineri.

„Multe dintre nume le cunoaşteţi. Eu aş fi mai degrabă curios de cei de care n-am auzit. Aştept să văd ce e mai proaspăt, ce e mai nou”, spune actorul Marius Vizante.

Până pe 3 noiembrie, pe scenele din Capitală şi din ţară se vor juca 21 de piese de teatru, în peste 50 de reprezentaţii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri