A murit interpreta de muzică populară Ionela Prodan

Data actualizării: Data publicării:
ionela prodan

Interpreta de muzică populară Ionela Prodan a murit, anunţul fiind făcut pe Facebook de fiica sa, Anamaria Prodan Reghecampf.

 "Mama noastră, artistul preferat al dumneavoastră! Putem plânge, ştiind că a plecat, sau putem zâmbi, ştiind că a trăit cu adevărat!", a scris fiica artistei.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

 
Ionela Prodan avea 70 de ani şi în ultima vreme a  avut mari probleme de sănătate, fiund internată de mai multe ori în spital.

Ionela Prodan s-a născut pe 6 octombrie 1947, la Dăbuleni. 

A urmat cursurile Facultăţii de Istorie din cadrul Universităţii din Craiova. S-a remarcat în 1970, la Festivalul "Maria Tănase" din Craiova, unde a primit marele premiu.

În anii 1990 a renunţat la cariera muzicală. A fost realizator al emisiunii de folclor românesc "Din bucata mea de pâine" de la Radio România, apoi la Tele 7 abc, al emisiunilor "Îţi mai aduci aminte, doamnă" şi "Cântecul şi casa lui".

În perioada 2001 - 2004, a coordonat în cadrul Ministerului Culturii departamentul de promovare a culturii tradiţionale.

În noiembrie 2002, preşedintele Ion Iliescu i-a conferit Crucea naţională Serviciul Credincios clasa a III-a, iar în anul 2003, i-a fost decernat Ordinul Meritul Cultural în grad de Comandor de către preşedintele României.

În 2013, a fost numită reprezentant special pentru Românii de Pretutindeni şi coordonator al programului "Cunoaşte România prin cultura sa tradiţională”, iniţiat şi derulat de Departamentul Politici pentru Relaţia cu Românii de pretutindeni din cadrul Ministerului Afacerilor Externe.

În 2016, a fost propusă să candideze la alegerile parlamentare pe listele PSD Covasna.

Ionela Prodan a colaborat cu artişti ai muzicii populare româneşti, în special cu Ion Dolănescu. "Neica cin te-a supărat" (cu Ion Dolănescu), "Să tot petreci, la masa noastră" (1977), "Satule, Mi-e Dor De Tine!" (1980), "Inima-mi Arde De Dor" (1982), "Astă seară-i seară mare" (1999), "Voinea-l meu, voinicule" (2000), "Ce e inima de mamă" (2010), "Asta-i viaţa, n-ai ce-i face" (2012) sunt câteva dintre albumele artistei. 

Ionela Prodan a avut două fiice: Anamaria, cunoscuta impresară de fotbal, şi Anca. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri