Sari la conținut

A murit Omar Sharif, actorul care i-a interpretat pe Lawrence al Arabiei și Doctor Jivago

Omar Sharif, la un festival de film din Dubai, în 2009. Foto: Gulliver/GettyImages

Purtătorul de cuvânt al artistului, Steve Kenis, a anunţat că actorul a murit astăzi într-un spital din Cairo.

În luna mai a acestui an, fiul lui Omar Sharif declara într-un interviu acordat ziarului spaniol El Mundo că actorul avea pierderi de memorie şi s-a retras din activitate din cauza maladiei Alzheimer de care suferea.

„Tatăl meu are Alzheimer. Este dificil de stabilit în ce stadiu este boala sa. Este evident că starea sa de sănătate nu se va îmbunătăţi, ci va deveni din ce în ce mai rea”, a declarat la acel moment Tarek El-Sharif, potrivit Mediafax.

Tarek El-Sharif a mai spus că tatăl său se lupta de trei ani cu această maladie şi a ajuns chiar să confunde numele filmelor sale.

Captură din filmul Doctor Jivago

„Încă ştie că este un actor faimos. Pierderile sale de memorie afectează aspecte specifice, detalii precum momentul în care a fost într-un anumit loc sau cu cine a jucat într-un anumit film”, a spus Tarek El-Sharif.

Tarek El-Sharif a mai spus că tatăl său întreabă uneori de mama sa, actriţa Faten Hamama, uitând că aceasta a murit în luna ianuarie a acestui an.

Sunt perioade în timpul zilei când se simte mai bine şi alte perioade în care este confuz”, a mai spus Tarek El-Sharif.

Omar Sharif a jucat în filme devenite clasice ale cinematografiei anilor '60: „Lawrence al Arabiei”, pentru care a obţinut o nominalizare la Oscar în 1964, şi „Doctor Jivago”.

A fost recompensat cu un premiu César pentru cel mai bun actor în 2004, pentru „Domnul Ibrahim şi florile Coranului”.

Pe aceeași temă