A murit scriitoarea Ileana Vulpescu. Autoarea romanului „Arta conversaţiei” avea 89 de ani

Data actualizării: Data publicării:
Scriitoarea Ileana Vulpescu
Scriitoarea Ileana Vulpescu a încetat din viață la vârsta de 89 de ani. Foto: Agerpres

Scriitoarea Ileana Vulpescu, autoarea romanului „Arta conversaţiei”, a încetat din viață miercuri, la vârsta de 89 de ani, informează Mediafax.

Ileana Vulpescu, născută în 1932, în Bucureşti, a devenit membră a Uniunii Scriitorilor din România în 1972.

A debutat în literatură în 1966, a publicat schițe și nuvele, iar succesul l-a cunoscut odată cu publicarea romanului "Arta conversaţiei" (1980), care a primit premiul "Cântarea României". Pe lângă acesta, a mai publicat volumele "Rămas-bun casei părinteşti" şi "Sărută pământul acesta".

Ea a colaborat la redactarea lucrărilor Dicţionarul limbii române şi Dicţionarul explicativ al limbii române (1959-1975), a scris proză şi teatru şi a tradus din literaturile engleză, franceză şi spaniolă.

A fost căsătorită cu scriitorul, traducătorul şi publicistul Romulus Vulpescu, care a decedat, în septembrie 2012, la vârsta de 79 de ani. Cu aproape o lună înainte, cei doi îşi pierduseră unicul copil, o fiică pe nume Ioana.

Ileana Vulpescu a fost decorată de preşedintele României, Klaus Iohannis, cu Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de Cavaler, pentru contribuţia adusă la "creşterea valorii literaturii române contemporane".

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri