Sari la conținut

A murit Szobi Cseh

El vorbea despre boală ca despre „o gripă” şi refuza să dea prea multe detalii. Era mereu optimist şi spera să iasă învingător din lupta cu boala.

Szobi Cseh s-a născut într-o familie de secui, la Miercurea Ciuc. A terminat Institutul de Educaţie Fizică şi Sport şi a lucrat la Circul de Stat din Bucureşti, înainte de a deveni celebru datorită colaborării cu cei mai mari regizori autohtoni, în special cu Sergiu Nicolaescu.

Szobi Cseh a colaborat la realizarea a peste 150 de filme artistice de lung metraj, dar şi la producţii străine din Germania, Franţa sau Statele Unite. Urmăriți AICI un interviu cu actorul, acordat emisiunii „Ca-n filme”, în care Szobi Cseh vorbește despre cariera lui.

În 2012, Szobi Cseh a aflat că are cancer, fiind diagnosticat cu mielom multiplu şi tumoare la coloană, la Fundeni, unde a urmat tratament cu citostatice. Anul trecut, cascadorul a fost din nou internat la Institutul Clinic Fundeni din Capitală, cu o suferinţă hematologică gravă. Ulterior, el a fost transferat la Spitalul de Boli Infecţioase şi Tropicale "Victor Babeş", din cauza unei stări febrile cauzate, probabil, de o infecţie, după cum au declarat la momentul respectiv surse medicale.

Premierul Victor Ponta şi-a exprimat, vineri, regretul pentru decesul cascadorului Szobi Cseh şi a afirmat că marii artişti ar trebui trataţi cu respectul pe care îl merită cât sunt în viaţă. Ponta a aflat despre decesul lui Szobi Cseh de la jurnalişti, împreună cu directorul Teatrului Naţional Bucureşti, Ion Caramitru, în timp ce inspecta şantierul de modernizare a teatrului.

„Dumnezeu să-l ierte! Îmi pare rău! Şi eu am aflat tot de la dumneavostră (ca şi Caramitru - n.r.). Cu atât mai mult cât sunt în viaţă marii artişti, poate îi tratăm cu respectul pe care îl merită”, a spus premierul Ponta.