Sari la conținut

A treia nominalizare românească la Cannes

Scurtmetrajul „Ramona” al regizorului român Andrei Creţulescu a fost selectat la Festivalul Internațional de Film de la Cannes. Informaţia a fost făcută publică la conferinţa de presă de la Cannes.

Filmul va concura la secţiunea „Semaine de la Critique”, înființată în 1962 și concentrată pe regizori aflați la început de carieră. Din distribuție fac parte actorii: Rodica Lazăr, Dorian Boguță, Andi Vasluianu, Șerban Pavlu şi Ana Ularu.

Scenariul a fost scris de Andrei Crețulescu, imaginea poartă semnătura lui Andrei Butică, montajul a fost realizat de Cătălin Cristuțiu, scenografia de Mălina Ionescu iar de sound design sunt responsabili Alex Dumitru și Marius Leftărache. Scurtmetrajul „Ramona” încheie trilogia realizată de Andrei Crețulescu și începută cu scurtmetrajele "Bad Penny", în 2013, și Kowalski, în 2014. A 54-a ediție a acestei secţiuni va avea loc luna viitoare.

Andrei Creţulescu este critic de film, scenarist, producător şi, din 2013, regizor. Andrei a mai câştigat şi premiul pentru Cel mai bun scurtmetraj la Festivalul de Film de la Zagreb, în 2014 cu „Kowalski”.