Acceptată la Conservatorul din Paris. O tânără din Galați are nevoie de un flaut profesional pentru a studia în Franța

Data publicării:
flautista

Tina Roman, o tânără de 19 ani din Galaţi, face parte dintr-o trupă de jazz, alături de foşti colegi de clasă. Cântă şi la pian, dar marea ei pasiune este flautul. „Este un instrument minunat, pe care îl iubesc”, spune tânăra.

După 8 ani de studiu la Liceul de Arte "Dimitrie Cuclin" din Galaţi, Tina a vrut să studieze în străinătate. A dat o audiţie la Conservatorul din Paris, şi a reuşit. Profesorii francezi şi-o doreau ca studentă. Dar bucuria nu avea să dureze prea mult. Tinerei s-a pus o condiţie pe care nu o poate îndeplini - să-şi schime instrumentul.

„Profesorul de la Conservator, domnul Kakanof, mi-a spus că flautul meu este de grădiniţă. Şi mi-a explicat că pentru a face performanţă îmi trebuie un flaut semiprofesional”, afirmă Tina Roman.

5.000 de euro este preţul unui asemenea instrument pe care trebuie să-l aibă până în septembrie. Nu a reuşit să strângă decât 130 de euro, prin intremediul unui site destinat donaţiilor.

Tina are un talent absolut debordant, şi nu o spun doar eu, o spun profesorii de specialitate, o spun nume grele din muzica românească, amintesc de Mircea Tiberian”, spune Doru Căstăian, profesor de filosofie.

Tina Roman a câştigat până acum numeroase trofee şi diplome la concursurile naţionale la care a participat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri