Actori de teatru, salt către marele ecran

Data publicării:
10 pentru film

Atenţie, motor, se filmează! Zece actori de teatru din mai multe oraşe şi-au dorit să audă cuvintele acestea pe platourile de filmare.

Irina Drăgănescu, actriță: Am ajuns la impulsul în care vreau să fac mult mai mult film decât teatru. M-am întors așa puțin spre performance și teatru mai intim, teatru mai experimental și de aici prelungirea firească ar fi filmul.

Lucian Teodor Rus joacă pe scena Teatrului Național din București, dar vrea să ajungă şi pe marele ecran.

Lucian Teodor Rus, actor: Intri la o facultate, dacă ai experiență, bine și după te duci la probe și la castinguri, te duci și la teatru și la film, dar se întâmplă să iei un casting la teatru și te duci la teatru.

Tineri au învățat direct de la Nancy Bishop, regizor și agentă de casting, cum să își caute cele mai potrivite roluri și cum să se pregătească. Nominalizată la Premiile Emmy aceasta a lucrat pentru filme precum Misiune Imposibilă IV sau The November Man, cu Pierce Brosnan.

Nancy Bishop, regizor și agent de casting: Întotdeauna îi încurajez pe actori să participe cu plăcere la casting-uri deoarece mulți actori consideră audițiile neplăcute, dar trebuie să se împrietenească cu ele. Dacă lor le place și nouă ne place.

Actorii au fost propuși și selectați în cadrul programului „10 pentru FILM”, organizat de regizorul Tudor Giurgiu și de mai mulți critici de teatru și film.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri