Sari la conținut

Actul normativ prin care 1.300 artişti primesc din nou indemnizaţii suspendate în 2009 va fi aprobat luni

"Avem posibilitatea să facem acest lucru şi probabil luni vom adopta actul normativ care nu acordă ceva în plus, ci dă înapoi ceea ce aveau şi ceea ce în mod nemeritat li s-a luat în urmă cu câţiva ani", a spus Ponta. Următoarea şedinţă de guvern este programată la acest moment pentru luni, 22 septembrie.

Surse oficiale au precixat că actul normativ va reglementa astfel problema indemnizaţiilor speciale care au fost suspendate în 2009 în cazul artiştilor liber-profesionişti, scrie Mediafax.ro. 

În urmă cu două săptămâni, premierul Victor Ponta a anunţat că la rectificarea bugetară din luna septembrie Guvernul va adopta o ordonanţă prin care vor fi redate drepturile financiare actorilor şi celorlalte categorii asimilate, el arătând că este vorba de aproximativ o mie de persoane şi că există resursele necesare.

„La rectificarea din luna septembrie putem să adoptăm şi Ordonanţa prin care drepturile pe care TTraian Băsescuşi EEmil Bocle-au tăiat sunt reluate - deci nu dăm ceva noi în plus - exact drepturile pe care le-au avut, cred că din 2003 sau 2004, acea indemnizaţie. Nu e în niciun caz vorba de o avere şi e vorba despre o mie şi ceva de persoane, mari artişti, mari valori. Putem şi avem capacitatea să punem din nou legea în acţiune”, a spus Ponta.

Pe aceeași temă