Alexandru Arşinel: În toate timpurile am reuşit să încropesc o viaţă bunişoară

Data publicării:
arsinel

Actorul Alexandru Arşinel a vorbit la emisiunea "În faţa ta" de la Digi24 despre perioada artistică de după revoluţie, despre satisfacţiile pe care le-a avut atunci şi despre numeroasele spectacole care ajungeau vara, pe litoral, chiar şi la şapte pe zi. El şi-a amintit un episod în care, aflat dimineaţa cu Puiu Maximilian pe terasa casei acestuia, a privit soarele care răsărea din mare: "Imens, frumos, ne uitam unul la altul, adică trăim şi momentul ăsta. N-am sperat la momente din astea."

"După Revoluţie, Maximilian (Puiu Maximilian, soţul Stelei Popescu n.r.) a scris un serial întreg timp de 2 ani, am fost şi suspendaţi pentru că atacam persoane din vârful vieţii politice direct. Cafeneaua Politică, a fost scandal, presa a fost lângă noi.

Noi am avut scenetele noastre, comedie, travestiuri cu un succes mai facil, dar făcute cu bun simţ. Apoi au apărut alţii şi am renunţat la travestiul pe care îl făceam cu Stela, am fugit de parteneri care ne coborau nivelul spectacolului într-o zonă cu care nu eram obişnuiţi.

Au fost turnee de mare succes pe litoral. Au fost zile cu şapte spectacole pe zi. Eu cu Stela. Venea impresarul nostru, ne ducea în judeţ, Toăraisar, Cobadin, mai pe bani, mai produse şi ajungeam seara când jucam la Mamaia. Când noi eram la Mamaia, Jean (Constantin) era la Eforie, el deschidea acolo, diferenţa de jumătate de oră, apoi ne schimbam.

Apoi noaptea cu două spectacole la bar, mai erau şi nunţi în weekend. A fost o perioadă foarte bună pentru comedie şi pentru noi, să ne chivernisim.

Cei care n-aveau bani ne plăteau cu ouă, brânză, câte-o găină jumulită, peşte. Ajungeam dimineaţa la 4 acasa. Puiu stătea pe terasă, Stela îşi făcuse casă, Puiu cu o sticlă de whisky, ştia să bea whisky.

Veneam cu crap. Spunea: Stela, să nu mă chemi să curăţ că ţi-l arunc în cap. Eu mă urcam pe terasă, se vedea marea superb acolo. Puiu vorbea tăcând şi mai punea un pahar şi apoi apărea soarele din mare. Imens, frumos, ne uitam unul la altul, adică trăim şi momentul ăsta. N-am sperat la momente din astea.

În toate timpurile am reuşit la ceea ce se întâmpla în jurul meu să încropesc o viaţă bunişoară”, a povestit Alexandru Arşinel.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri