Sari la conținut

Alexandru Arşinel, Ion Dichiseanu şi Sergiu Nicolaescu, omagiaţi cu stele pe Aleea Celebrităţilor

Cu o carieră de peste cinci decenii în cinematografie, teatru şi televiziune, Alexandru Arşinel are acum o stea pe Aleea Celebrităţilor din Bucureşti.

„Vă mulţumesc, pentru că dumneavoastră reprezentanţi, de fapt, cei pentru care am muncit o viaţă întregă şi sunteţi cei care ne acordaţi aceste grade”, a spus Alexandru Arșinel.

Ion Dichiseanu este a doua mare personalitate din lumea filmului care a primit această distincţie. Toate Pânzele, filmele cu daci şi romani sau Clipa sunt câteva dintre pelicule care l-au făcut celebru.

„La mine steaua a fost norocoasă, foarte norocoasă. Am fost un răsfăţat al teatrului şi filmului. Am jucat roluri de facturi diferite. Profesorul meu mi-a spus: Să nu fiţi patetici, să vă iubiți publicul. El vă ridică sau vă calcă în picioare acum... E o mare bucurie pentru mine”, a spus Ion Dichiseanu.

Alături de artişti au fost zeci de prieteni, iubitori ai filmului şi rude.

„Eu îl am acasă în fiecare zi şi sunt probabil cea mai norocoasă. Asta e o recunoaştere oficială şi el e bucuros şi extrem de emoţionat, se vede”, a spus Ioana Dichiseanu, fiica actorului Ion Dichiseanu.

Lui Sergiu Nicolaescu, municipalitatea i-a acordat steaua post-mortem. Pentru marele actor, regizor şi scenarist a ţinut un discurs de mulţumire bunul său prieten Vladimir Găitan.

„Pe Sergiu Nicolaescu, ultraperfecţionist, sever, profesionist de excepţie, l-a ştiut întreaga suflare artistică a României şi poate chiar a Europei. Despre omul din spatele armurii am vrut să vă vorbesc. Ar fi avut atâtea poveşti frumoase să vă spună, oameni buni, pentru că Sergiu era un mare povestitor”, a spus Vladimir Găitan.

23 de stele sunt acum, în total, pe Aleea Celebrităţilor din Bucureşti. Inaugurat în 2011, proiectul este dedicat marilor nume din cinematografia românească precum Radu Beligan, Florin Piersic sau Maia Morgenstern.