Angajaţi ai teatrului şi operei din Timişoara, evacuaţi din locuinţele de serviciu

Data publicării:
teatrul national timisoara wikipedia

Judit e de zece ani sufleur și regizor tehnic la Teatrul Național din Timişoara. Pentru că e din Arad, în urmă cu cinci ani a primit o locuință de serviciu. Apartamentul l-a împărţit cu alți doi actori. Acum însă, Primăria i-a anunțat că trebuie să plece de acolo.

A venit un ordin de evacuare pe cale administrativă prin care am fost anunțați că trebuie să evacuăm apartamentul. S-ar putea să fim nevoiți să renunțăm la locurile noastre de muncă de la teatru pentru că știm toți cum sunt salariile în cultură și cum sunt chiriile”, a spus Judit Reinhardt.

Reprezentanții teatrului sunt şi ei nemulţumiţi. Spun că au investit peste o mie de euro în apartamentul primit în folosință de la primărie acum mai bine de zece ani.

Am băgat gaz, am schimbat geamuri, ferestre, am înlocuit ce era de înlocuit la pereți, instalații sanitare, am zugrăvit”, a spus Constantin Țenț, juristul Teatrului Național din Timișoara.

Ordin de evacuare de la primărie au primit și artiștii de la Opera Timișoara care au locuință de serviciu.

E vorba de un apartament de trei camere în care locuiesc patru persoane, ele nefiind din oraș și locuiesc acolo de câțiva ani deja”, a spus Mircea Dan Petcu, liderul sindicatului Scena de la Opera Română din Timișoara.

Evacuarea artiștilor e consecința unei hotărâri adoptate de autoritățile locale anul trecut, care însă abia acum a fost pusă în aplicare.

Prin hotărâre de consiliu local și prin aplicarea de fapt a legii de repartizare a locuințelor, s-a hotărât că singurele instituții care beneficiază de locuințe de serviciu să fie primăria sau instituții subordonate primăriei”, a declarat Dan Diaconu, viceprimarul Timișoarei.

Opera și Teatrul din Timișoara aveau, de mai bine de zece ani, fiecare câte un apartament de la primărie pentru artiștii care nu au domiciliu în oraş. Iar pentru fiecare plăteau primăriei o chirie de aproximativ 200 de lei pe lună.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri