Armata de teracotă se întoarce în China. 42.000 de oameni au vizitat expoziţia Comorile Chinei la Muzeul Naţional de Istorie, iar încasările ar putea depăşi 1 milion de lei

Data publicării:
soldatiTeracota 1

Expoziţia „Comorile Chinei”, de la Muzeul Naţional de Istorie, se pregăteşte să revină acasă, după ce 40.000 de vizitatori i-au călcat pragul. Cei care vor să vadă pe ultima sută de metri artefactele, bijuteriile şi relicvele marelui imperiu de la răsărit mai au timp să viziteze colecţia pînă la 1 august.

Vedetele expoziţiei au fost soldaţii de teracotă creaţi în urmă cu 2200 de ani, în vremea dinastiei Qin. Armata de argilă a fost descoperită în 1974 de câţiva ţărani, în apropierea unui cimitir imperial.

Vizitatorii au venit şi din colţuri mai îndepărtate ale ţării pentru a vedea colecţia de comori, care include şi vase din bronz de acum 5000 de ani, relicve legate de istoria Drumului Mătăsii, precum şi artefacte din perioada modernă a Chinei.

Organizatorii consideră evenimentul un succes. Se estimează că au vizitat expoziţia circa 42.000 de oameni, arată muzeograful Florin Georgescu, care precizează că doar în primele două ore de program din această sâmbătă au trecut pragul Muzeului Naţional de Istorie nu mai puţin de 300 de vizitatori.

Exponatele sunt aduse de la 11 muzee din China. Beijingul a oferit banii pentru transportul şi pentru asigurarea colecţiei, iar statul român a contribuit la operaţiune cu 2,5 milioane de lei. Încasările expoziţiei ar putea depăşi cu puţin 1 milion de lei, dacă fiecare dintre cei 42.000 de vizitatori ar fi plătit preţul întreg de 25 de lei de persoană.

Exponatele mai pot fi admirate la Muzeul Naţional de Istorie până pe data de 1 august, de marţi până duminică, în intervalul orar 10.00 - 18.00.

Din culisele debarcării armatei chineze de teracotă la Bucureşti

Periplu prin civilizaţia chineză. Expoziţia "Comorile Chinei", aproape de final

De ce sunt expozițiile străine itinerante rare în România

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri