Arta abstractă se vinde cu milioane de dolari

Data publicării:
14112012 20m 20tablou 20ny-33513

Prețul de pornire pentru tabloul pictorului Mark Rothko, „Nr. 1 - Royal Red and Blue”, a fost de 40 de milioane de dolari.

Şi licitaţia de la Sotheby's a continuat până când un iubitor de artă a oferit 75,1 milioane de dolari pe tabloul lui Mark Rothko.

Pictura pe care s-au bătut în oferte zeci de participanţi la licitaţia de la New York este considerată de criticii de artă un exemplu reprezentativ pentru stilul artistului Mark Rothko, prin alăturarea simplă a unor benzi de culori.

„Dacă stai în faţa unei opere de Rothko, simţi cum vibrezi. Şi pictura aceasta ne-a făcut să vibrăm aşa cum face o operă frumoasă de Rothko şi cei care au licitat au simţit acest lucru”, a spus Alexander Rotter, şef Departamentul de Artă Sotheby's.

Mark Rothko este un reprezentant de seamă al expresionismului abstract american şi deţine recordul de 86,9 de milioane de dolari, pentru o altă pictură vândută în luna mai, tot la New York, de Casa Christie's.

Licitaţia de aseară de la Sotheby's a reunit opere ale unor artişti precum Francis Bacon sau Andy Warhol, care s-au vândut cu zeci de milioane de dolari.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri