„Arta nu muşcă”: Muzică clasică la metrou de Zilele Bucureştiului

Data publicării:
muzica clasica la metrou

Pentru bucureştenii care nu mai au timp să asculte acorduri clasice, muzica vine la ei. Timp de o săptămână, în şase staţii de metrou din Capitală, călătorii pot asculta live simfonii şi opere, interpretate de zeci de artişti tineri. Călătorii par total surprinşi de spectacolele subterane.

Ora 17:30, staţia de metrou Unirii. Oamenii se transformă din trecători grăbiţi în spectatori de ocazie când un grup de cântăreţi de operă îi întâmpină cu arii celebre.

Ideea spectacolului aparţine unei asociaţii culturale care a vrut să alunge monotonia din clipele de aşteptare în subteran, Arta nu muşcă. Evenimentul se află la a doua ediţie în cadrul Zilelor Bucureştiului. Cristina Dobrescu, organizator, spune că oamenii se bucură de ceea ce se întâmplă săăptămâna aceasta la metrou: „Ieri şi astăzi am văzut lacrimi în ochii oamenilor, ceea ce pentru noi contează foarte mult. Asta contează de fapt.

Spectacolele de la metrou se desfăşoară în cadrul Zilelor Bucureştiului, între 19 şi 22 septembrie, cu ocazia aniversării a 554 de ani de la prima atestare documentară a Bucureştiului.



Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri