Bacalaureat, cel mai recent film al lui Mungiu, a avut premiera la Cannes și în București

Data publicării:
cristian mungiu cannes facebook 1

„Este ceva nou și pentru mine să nu fiu prezent la propria premieră. Sper să retrăim emoţia acestui film împreună, chiar dacă suntem la distanţă unii de ceilalţi”, a spus Cristian Mungiu.

Compleşiţi de emoţii erau şi actorii rămaşi în ţară ca să-i întâmpine pe spectatorii veniţi la Sala Palatului.

Cred că e cel mai mic rol din câte am jucat până acum şi faptul că m-a rugat Cristian să joc încă un rol mic de gazdă, am emoţii şi mă bucur că sunt aici”, a spus Valeriu Andriuţă.

Pentru proiecţia filmului la Bucureşti au fost aduse echipamente speciale din Germania.

Este pentru prima dată când un film românesc are premiera internaţională simultană cu cea naţională. România aveau de aşteptat multe luni până când un film românesc apreciat peste hotare apărea şi la noi”, relatează Oana Zamfir, jurnalist Digi24.

Numit iniţial "Fotografii de familie", filmul Bacalaureat spune povestea unui medic din provincie care încearcă să-i asigure copilului său un viitor cât mai bun.

Cristian Mungiu este la a treia participare în competiţia de la Cannes şi este primul român care a câştigat premiul Palme d'Or cu lungmetrajul "4 luni, 3 săptămâni și 2 zile". La precedenta participare la Cannes, pelicula "După Dealuri" a fost premiată la categoriile scenariu şi interpretare feminină.

Nu e așa de simplu să urci treptele alea la Cannes, pe covorul roșu, trebuie să fii la înălțimea evenimentului, te așteaptă o sală plină de oameni acolo, care au niște așteptări colosale”, spunea Cristian Mungiu într-un interviu pentru emisiunea Ca-n filme.

Festivalul de la Cannes se încheie duminică, atunci când vor fi anunţaţi marii câştigători. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri