„Calul Titanilor”, una dintre cele mai înalte statui din România, a fost expusă duminică în Parcul Titan din Bucureşti

Data publicării:
calul titanilor

Una dintre cele mai mari statui din România a fost expusă duminică în parcul Titan din Capitală. Lucrarea, înaltă de şapte metri şi jumătate, poartă denumirea de „Calul Titanilor”. Statuia a fost făurită din 1600 de kilograme de fier, iar autoarea sa a lucrat timp de trei ani pentru a o realiza.

Vizitatorii parcului Titan din Bucureşti au privit cu mirare creaţia artistei Mihaela Diaconu, care a gândit „Calul Titanilor” pornind de la ideea de robusteţe, dinamică, mişcare: „Din punct de vedere compoziţional, am considerat că este mai bine aşa şi să aibă mai multă monumentalitate. Având în vedere că e o structură de 7 metri şi puţin, am vrut să mergem pe verticală cu compoziţia.

Oficialii dau asigurări că lucrarea nu a costat nici un ban, nu a fost comandată de primărie şi va rămâne în Parcul Titan doar până la sfârşitul acestei luni, adică pe durata Taberei de Creaţie „Sculptura Mileniului III”, ocazie cu care a fost realizat şi „Calul Titanilor”. „Acolo e o tabără de sculptură şi arta e o realizare a unor artişti”, a declarat în acest sens George Ivaşcu, purtător de cuvânt al Primăriei Sectorului 3.

A fost o acţiune cu el (Calul – n.red.), un mic show”, a declarat şi criticul de artă Pavel Şuşară. „Lucrarea este în continuare a artiştilor şi, dacă Primăria o să dorească să o achiziţioneze, asta e o problemă pe care o vor decide împreună artiştii cu eventualul beneficiar, cu primăria”, a adăugat criticul.

Totuşi, potrivit unui comunicat postat pe site-ul Primăriei Sectorului 3, cele şase lucrări din marmură, lemn şi oţel ar urma să rămână în Parcul Titan:

Tabăra de Creaţie - Sculptura Mileniului 3-Eco-Music-Art se desfăşoară în perioada 10-31 august, în Parcul Titan, cu participarea sculptorilor Bogdan Hojbotă, Misha Diaconu, Carmen Tepşan, Corneliu Tache, Mara Breza şi Titi Ceară.

Atelierele de sculptură se desfăşoară zilnic între orele 9:00-21:00. În fiecare week-end, între orele 11:00 şi 13:00, publicul poate adresa întrebări artiştilor.

Eco-Music-Art este un mixaj de sculptură, muzică şi ecologie, realizat cu participarea Asociaţiei Environ România şi Ecotic, cu sprijinul WWF România.

 



Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri