Cât au donat românii pentru „Cuminţenia Pământului”

Data publicării:
CUMINTENIA PAMANTULUI_CAPTURA

Românii au donat până în data de 15 septembrie suma de 831.174 de euro, prin intermediul tuturor canalelor puse la dispoziţie.

CUMINTENIA PAMANTULUI_CAPTURA

Guvernul informează că 158.253 de euro au fost donați prin site-ul campaniei www.brancusiealmeu.ro, 62.022 de euro prin intermediul eMag.ro, 525.617 de euro prin transfer bancar în conturile Ministerului Culturii şi 85.282 de euro prin SMS.

Până în prezent, numărul donaţiilor realizate cu ajutorul unui SMS conţinând cuvântul "Brâncuşi" trimis la numărul 8833 a ajuns la 42.641, iar suma strânsă prin intermediul acestui mod de colectare, la 85.282 de euro.

Românii din străinătate pot dona direct prin intermediul site-ului campaniei www.brancusiealmeu.ro, prin plată online cu cardul, fără a fi percepute comisioane, prin intermediul celui mai mare retailer online din România, eMag, chiar dacă nu cumpără produse de pe site, însă tranzacţia este comisionată de banca emitentă a cardului cu care se face plata şi prin transfer bancar.

Pentru cumpărarea sculpturii, Guvernul a alocat suma de cinci milioane de euro şi este nevoie de şase milioane de euro să fie colectate prin intermediul contribuţiilor voluntare ale persoanelor private şi cele juridice, până, cel târziu, pe 30 septembrie 2016.

 

Conturile sunt deschise până pe 30 septembrie, notează News.ro.

Cum se poate dona:
  • prin SMS, trimiţând cuvântul "Brâncuşi" la 8833 şi contribuind astfel la suma strânsă cu 2 euro;

  • direct prin intermediul site-ului campaniei http://www.brancusiealmeu.ro;

  • prin intermediul eMag, românii pot cumpăra virtual pe http://www.emag.ro "Cuminţenia Pământului", donând astfel în conturile campaniei pentru achiziţia operei lui Constantin Brâncuşi;

    Sunt disponibile conturi în lei, euro şi dolari în care se pot face donaţii prin transfer bancar sau prin depunere de numerar la opt bănci. 

Opera „Cuminţenia Pământului” a fost realizată de Constantin Brâncuşi în 1907. Lucrarea a fost expusă pentru prima dată în 1910, la Bucureşti. Sculptura este clasată în categoria ”Tezaur” a Patrimoniului cultural naţional. 

„Cuminţenia Pământului” e realizată în calcar crinoidal şi se ştie că Brâncuşi a folosit pentru corpul statuetei un bloc de piatră din catacombele Parisului - grotele Savonnières. În prezent, ”Cuminţenia Pământului” este în proprietatea moştenitorilor arhitectului Gheorghe Romaşcu, care a cumpărat opera de artă de la Constantin Brâncuşi în anul 1911.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri