Cenuşa lui Truman Capote, scoasă la licitaţie

Data publicării:
Truman Capote
Gulliver/Getty Images

Cenuşa scriitorului Truman Capote, cunoscut pentru nuvela ”Mic dejun la Tiffany/ Breakfast at Tiffany's”, va fi scoasă la licitaţie de Julien's Auctions din Los Angeles, pe 23 şi 24 septembrie, iar estimarea valorii lotului este cuprinsă între 4.000 şi 6.000 de dolari, informează contactmusic.com citat de News.ro.

Truman Capote
Gulliver/Getty Images

Truman Capote, autorul cărţii ”Mic dejun la Tiffany/ Breakfast at Tiffany's”, a murit în anul 1984, iar cenuşa lui a fost păstrată de prietena sa, Joanne Carson, soţia prezentatorului de televiziune american Johnny Carson. După moartea ei, cenuşa scriitorului, păstrată într-o cutie japoneză din lemn, pe care a fost gravată data morţii lui, va fi vândută la licitaţie.

Darren Julien, directorul casei de licitaţii, a spus că scriitorul ar fi apreciat licitaţia.

”Sunt sigur că oamenii vor crede că licitaţia este necuviincioasă, însă adevărul este că Truman Capote a apreciat elementul de şoc. Îi plăcea publicitatea. Sunt sigur că se uită de sus şi râde, spunând: «Asta seamănă cu ceva ce aş fi făcut eu»”, a spus Darren Julien.

Truman Capote şi Joanne Carson au devenit prieteni în anul 1974, când el i-a editat volumul de memorii, pe care, ulterior, ea l-a abandonat.

Născut pe 30 septembrie 1924 în New Orleans, Truman Streckfus Persons, cunoscut cu numele Truman Capote, a fost un scriitor american, autor de romane, nuvele şi scenarii. După divorţul părinţilor săi, scriitorul a fost crescut de familia mamei sale, într-un oraş din Alabama. Când mama lui s-a recăsătorit cu un om de afaceri cubanez, Capote s-a mutat la New York şi a adoptat numele tatălui vitreg, Truman Garcia Capote. 

La vârsta de 17 ani şi-a întrerupt studiile, s-a angajat la The New Yorker şi a început să îşi publice povestirile în reviste literare de prestigiu, iar în 1948 a publicat romanul ”Alte glasuri, alte încăperi”, care a avut succes, fiind apreciat de critici ca una dintre cele mai mari speranţe ale prozei americane.

El a mai scris volume de povestiri, romane şi piese de teatru precum ”O vară la răscruce”, ”Arborele nopţii şi alte povestiri”, ”Harfa de iarbă”, ”Mic dejun la Tiffany”, ”Cu sânge rece”, ”Muzica pentru cameleoni”, multe dintre ele fiind obiectul unor ecranizari celebre.

Truman Capote a murit pe 25 august 1984, la vârsta de 59 de ani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri