Cezar Ouatu „The Voice” intră în finala Eurovision 2013

Data publicării:
cezar oglinda fb

Cezar Ouatu s-a calificat în finala Concursului Eurovision cu piesa „It's My Life”, compusă de Cristian Faur. Românul a intrat în competiţie pe poziţia a şaptesprezecea şi se numără printre cei zece finalişti calificaţi în semifinala de joi seară.

Moldova, Olanda, Belarus, Belgia, Danemarca, Estonia, Irlanda, Lituania, Ucraina şi Rusia sunt cele zece ţări calificate deja în finala Eurovision 2013, în urma semifinalei de marţi. Ţările calificate direct în finală sunt - în afară de ţara gazdă Suedia - Spania, Marea Britanie, Franţa, Italia şi Germania.

Finala are loc sâmbătă la Malmö, Suedia.

Joi seară, înainte de semifinală, premierul Victor Ponta le-a cerut românilor să îl susţină pe Cezar Ouatu, într-o postare pe Facebook. El a invocat în mesajul său simbolurile naţionale, patriotismul şi solidaritatea.

Cine este „Cezar the Voice”

Cezar Ouatu s-a născut în România, într-o familie de muzicieni, şi a început să studieze pianul la vârsta de şase ani. S-a remarcat pentru talentul său muzical şi a absolvit Liceul de Artă „Carmen Sylva” din Ploieşti. A absolvit cu notă maximă secţia Canto Clasic la Conservatorul „Giuseppe Verdi” din Milano, una dintre cele mai importante şcoli de muzică din lume, potrivit eurovision.tvr.ro.

A câştigat premii internaţionale la cele mai importante concursuri internaţionale de canto de la Barcelona, Dresda, Milano, Monaco, San Marino. Are o carieră de peste zece ani în lumea operei internaţionale, cu spectacole în cele mai importante săli şi teatre din lume.

Cezar a decis în decembrie 2012 să abordeze genul pop-opera, îmbinând cele două genuri într-un concept inovativ şi original pe plan mondial.

Anul acesta, pe lângă participarea la Eurovision, „Cezar The Voice” are în plan două colaborări internaţionale de anvergură cu tenorul italian Andrea Bocelli şi cu soprana română Angela Gheorghiu. Tot în 2013, Cezar lansează un single scris special pentru el de legendarul muzician Vangelis.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri