Cine a recuperat coada Lupoaicei. Primărie: Monumentul se va reface de urgenţă

Data actualizării: Data publicării:
coada lupoiaca

Administrația Monumentelor și Patrimoniului Turistic a început urgent procedurile de refacere a statuii dedicate împăratului Traian, după ce, pe data de 29 septembrie, acesta a fost vandalizat prin ruperea cozii Lupoaicei, a informat Primăria Capitalei.

"După recuperarea elementului artistic, Administrația Monumentelor și Patrimoniului Turistic a inițiat în regim de urgență procedurile de reîntregire a monumentului de for public contractând o firmă de specialitate care să execute operațiile de lipire, cizelare și patinare a monumentului. Aceste lucrări se vor executa în regim de urgență pentru readucerea monumentului în circuitului turistic al Municipiului București, având în vedere importanța turistică și simbolică a acestui monument de for public", a precizat PMB.

Potrivit sursei citate, partea din statuie care a fost vandalizată a fost recuperată, vineri, de un reprezentant al Poliției Române de la Secția 10 Poliție. Acesta l-a predat Jandarmeriei Române, care efectuează paza la Muzeul Național de Istorie a României.

"Monumentul de for public Împăratul Traian, autor Vasile Gorduz, realizat în dublu exemplar la Sevilla (Spania) și București, amplasat în anul 2011 pe Calea Victoriei (pe scările Muzeului Național de Istorie a României), reprezintă un simbol al latinității și europenismului", menționează PMB.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri