Concertele de la Festivalul „George Enescu” vor fi transmise live și pe internet

Data publicării:
festivalul george enescu

Festivalul „George Enescu” este dovada vie că o investiţie înţeleaptă din partea statului român aşează România pe harta celor mai prestigiase evenimente culturale ale lumii. Nume mari ale muzicii figurează de ani buni pe lista invitaţilor. Faimosul muzician Jordi Savall şi violonistul Maxim Vengherov revin şi la această ediţie.

Anul acesta, concertele vor fi dublate de expoziţii şi minispectacole în centrul oraşului. Nu sunt însă singurele noutăţi.

„Pentru prima oară în istoria festivalului, vom avea transmisii în direct la cinema, vor fi unele dintre cele mai bune concerte din festival care vor putea fi urmărite în direct”, spune Oana Marinescu, directorul de comunicare al Festivalului „George Enescu”.

Mai mult, trebuie să ştiţi că sunteţi la un click distanţă de concertele din sală. Spectacolele vor fi transmise anul acesta în direct şi pe site-ul festivalului. Iar dacă vreţi să intraţi cu totul în atmosfera de sărbătoare muzicală, toată luna septembrie aveţi parte de muzică în aer liber.

Dacă nu aveţi bilete la concertele de la Ateneu sau Sala Palatului, fiţi fără grijă, în piaţa Festivalului va fi amplasată o scenă, iar zilnic veţi putea participa la câte trei concerte live gratuite.

O veste bună, dat fiind faptul că pentru majoritatea spectacolelor, biletele s-au epuizat încă din mai. Pentru toată luna septembrie, s-au vândut peste 120.000 de locuri.

„Bucureştiul ar trebui să trăiască mai intens acest festival pentru că nu se adresează doar melomanilor, noi anul trecut am avut peste 35.000 mai ales tineri care au venit la aceste concerte”, spune Mihai Constantinescu, organizatorul Festivalului internaţional „George Enescu”.

Costurile de organizare şi promovare sunt anul acesta de 35 de milioane de lei. O investiţie necesară, spun organizatorii, pentru ca festivalul să rămână o marcă de prestigiu a României. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri