Sari la conținut

Control la Muzeului Țăranului Român

Pentru şefia instituţiei culturale au fost organizate două concursuri, primul, câştigat de antropologul Vintilă Mihăilescu, fiind casat în urma unei contestataţii depuse de Virgil Niţulescu, declarat câştigător în urma celei de-a doua competiţii.

Scriitorii Andrei Pleşu şi Mircea Cărtăresu, prinţesa Marina Sturdza şi Dan Perjovschi se numără printre semnatarii unei scrisori deschise, prin care îi solicită prim-ministrului Dacian Cioloş o reevaluare a modului în care Ministerul Culturii a desfăşurat ultimul concurs pentru directoratul Mizeului Naţional al Ţăranului Român (MNŢR), cu scopul de a pune capăt situaţiei de „legalitate instituţională” în care se află câştigătorul competiţiei, Virgil Niţulescu.

Semnatarii petiţiei amintesc „degringolada managerială” de la muzeu, la care s-a ajuns prin „anularea ilicită” a concursului din mai 2016, câştigat de antropologul Vintilă Mihăilescu.

De asemenea, în urmă cu o lună mai mulți angajați ai MNȚR au trimis o scrisoare deschisă ministrului Culturii Corina Șuteu în care i-au cerut să îl schimbe din funcție pe actualul manager al muzeului, Virgil Nițulescu din cauza „managementului defectuos” al instituției. Mai mult, angajații l-au acuzat pe Virgil Nițulescu că și-a înșușit o sumă de bani care revenea instituției, respectiv 1.500 de lei.