DIGICULT. Ce-și dorește Maia Morgenstern în 2013

Data publicării:
05012013 20maia-42143

Maia Morgenstern este o actriţă care nu trăieşte din succesele pe care le-a avut odată. Ia fiecare an aşa cum vine, cu bucurii şi greutăţi. 2012 nu a fost unul dintre cele mai bune pentru ea.

„N-au fost multe momente în care să mă simt norocoasă și privilegiată, însă au fost momente intense. Momente despre care nu știu dacă atârnă sau nu binele universului de ele: momente în care un copil îmi spune "Mulțumesc pentru că m-ai adus pe lume". Momente privilegiate sunt cele în care înțelegi că poate cineva are într-adevăr nevoie de tine și rezolvi o situație din mers. Sunt clipe frumoase în care te bucuri de succesul copiilor tăi, de împlinirea lor, de liniștea lor. Momente în care unul dintre copiii tăi sau toți, pe rând, îți divulgă un secret și promiți - și te și ții de cuvânt - că nu-l vei divulga mai departe”, a mărturisit actrița.

Maia Morgenstern dă ce are mai bun și în afara scenei.

„Am fost chemată să merg într-un spital sau în altul - mă refer acum la Grigore Alexandrescu -, am fost desemnată, precis că între mulți alții, sunt convinsă că au răspuns invitației să fie alături de copii, să împartă un zâmbet, un dar, să aducă speranța că Moșul, bucuria, o să vină și în acest an și-o să-ți surâdă. Și-atunci îți dai seama, îți aduci aminte câtă suferință este, câtă nepăsare este, că ar fi nevoie de multă dragoste, atenție, deteminare, gesturi simple, pași mărunți, de care este foarte mare nevoie”, a mai povestit Maia.

Această implicare, dar şi dăruirea ei, au ajutat-o pe actriţă să ajungă director al Teatrului Evreiesc de Stat.

„Mă simt de multe ori copleșită de sarcini, de responsabilități, de un limbaj, de o limbă cu totul nouă, de o formă de activitatea ce-mi era de cealaltă parte a baricadei. Cu totul străină. (...) E vorba de Teatrul Evreiesc de Stat, ce are un scop, ce are o menire clară, precisă: a conserva, de a duce mai departe valorile, tradițiile teatrului evreiesc, folclorul evreiesc, obieciurile, fără complexe de inferioritate, fără complexe de superioritate”, a recunoscut actrița.

Maia Morgenstern este obişnuită să depăşească orice obstacol. Perseverenţa a ajutat-o să-şi vadă împlinit unul dintre cele mai dragi proiecte.

„Pe 27 decembrie anul trecut a avut loc premiera spectacolului Maitreyi, de Mircea Eliade. A fost făcut cu sufletul la gură, a întâmpinat greutăți, ne adunam greu, ne concentram greu... Tot felul de neajunsuri. Nu știam care cum va fi. Ba mă și îndoiam, ca să vă spun sincer, de destinul acestui spectacol. Ei bine, are un drum formidabil, un destin probabil meritat, pe care n-aveam curajul să-l intuiesc. Sălile sunt pline. E un spectacol dorit, e un spectacol iubit, e un spectacol vizionat și cerut, peste tot în țară și în București”, recunoaște Maia Morgenstern.

Maia Morgenstern încearcă să nu-şi uite priorităţile: actoria şi copiii săi. Pentru 2013...

„Evident că-mi doresc sănătate, evident că-mi doresc a avea înțelepciunea să gestionez energiile, forțele, perioadele de muncă intensă Cu perioadele pe care se cuvie să le dedic, să le acord familiei mele, copiilor mele. Mă uitam la fotografii cu copiii mei, de când erau mici-mici... Sigur, aștept nepoții, cu mare emoție și cu nerăbdare. Cu răbdare? Nu! Eu îi aștept cu nerăbdare”, a conchis Maia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri