DIGICULT | #colectiv Expoziţie de succes, autoarea pe patul de spital

Data publicării:
teodora maftei 07.11

UPDATE TRAGIC: Teodora Maftei s-a stins în dimineaţa zilei de 9 noiembrie. 


Luni seară, pe strada Puțul lui Zamfir din București era forfotă. Mașinile se strecurau cu greu printre oamenii adunați la numărul 15. Nu erau clienții obișnuiți ai localului, Erau zeci de persoane, unite de dragostea pentru fotografie, dar, mai ales, de compasiune. Expoziția "LONDON UNEDITED" a strâns laolaltă 23 de fotografii semnate de Teodora Maftei. Jurnalist de sport și fotograf pasionat, tânăra luptă, în aceste zile, pentru viața ei. Vineri seară, s-a numărat printre cei prezenți în clubul Colectiv. Se afla acolo în calitate de fan, dar, mai ales, de profesionist al imaginii.

Vernisajul ar fi trebuit să fie un eveniment vesel, cu prieteni vechi care se întâlnesc să stea la povești. Focul mistuitor a schimbat starea de spirit a participanților și planurile organizatorilor.

Ghazaleh Emami, organizatorul expoziției: Expoziția era programată de la începutul lunii octombrie. Am aflat vineri seară, cred că am fost printre primii care au aflat ce s-a întâmplat, am încercat să dau de Teo, n-am reușit. Nu știam ce se întâmplă, am reușit, până la urmă, să vorbim cu familia ei, am aflat că este la spital. Nu știam ce să facem, sincer, rămăsesem fără niciun gând, fără nicio idee. A doua zi ne-am gândit să propunem familiei să continuăm expoziția, dar să fie altceva, să fie caritabil, să adunăm niște fonduri pentru Teo, să adunăm niște gânduri pozitive pentru ea.

La eveniment a participat şi Viorica Maftei, mama Teodorei. Cu puținele puteri rămase, după zile și nopți de coșmar, le-a vorbit celor prezenți: Am fost astăzi la Teo. Și astăzi, la Teo. Sperăm să fie bine. Nu arată bine! Are, așa, numai ochișorii i se văd, năsucul și gurița, are fața mai umflată, mai... Și asistenta i-a deschis ochișorii. Și i-am văzut ochișorii! Și vă mulțumește din suflet la toți. Prin mine. Și vă dorește la toți sănătate și-și dorește și ei.

Prietenii o vor înapoi pe Teodora, cea pe care o cunosc: tânăra veselă, optimistă și sensibilă, care își urmează, cu orice risc, pasiunea.

Dan Filoti, jurnalist DigiSport Ne-am cunoscut în momentul în care a venit în București. A venit să facă practică la ProSport, eu lucram la ProSport, chiar am petrecut foarte mult timp împreună și am vorbit de toate pentru toți, inclusiv subiectul fotbal. Foarte pasionată de fotbal este Teo. Și de fotografii. Era pasionată de poezie, atunci când a venit, și este pasionată, în continuare, de poezie. O tipă foarte sensibilă și foarte... și cu simțul umorul, în egală măsură. Și o timiditate a bunului simț, asta m-a impresionat la ea. Pe urmă, viața a încercat-o destul de greu, dar întotdeauna a avut puterea să lupte.

Ghazaleh Emami, organizatorul expoziției: Eu pe Teo o cunosc de vreo 4 luni, doar, dar am lucrat câteva proiecte împreună, aici, la locație. Este o persoană foarte veselă, plină de viață. Tot timpul a avut o atitudine pozitivă și a reușit să meargă mai departe.

La cei 36 de ani ai săi, Teodora Maftei nu se află la prima încercare dură la care o supune viața: a trecut prin 7 intervenții chirurgicale, dintre care trei pe creier. În situații în care mulți ar fi cedat, ea a găsit tăria să meargă mai departe. Pe forța ei interioară se bazează, și de data asta, prietenii ajunși la vernisaj.

Dan Filoti, jurnalist DigiSport:  Sunt convins că, așa cum a avut puterea să depășească toate problemele pe care le-a avut, cred și sper că o va depăși și pe aceasta. ne vom întâlni și cred că va glumi pe seama declarațiilor pe care le-am dat despre ea.

Florin Ghioca, fotojurnalist: Sper să se facă bine, asta-i tot ce-mi doresc! Să se facă bine, să ne vedem pe teren, că asta vrem toți! Teo știu c-o să revină printre noi, că e luptătoare! O aștept, să ne ciufulească atunci când o luăm pe arătură, ca de obicei. Să ne dăm ghionturi, să ne călcăm pe bătături acolo unde-i înghesuiala mai mare, când vin trupele alea mișto.

Ghazaleh Emami, organizatorul expozițieiAm auzit ce poveste a avut și cred că asta este o nimica toată pe lângă ceea ce a trecut! Am decis să facem un colaj cu pozele de-aici, cu ce s-a întâmplat în seara asta, și să i le ducem în camera ei de spital, pentru când se va trezi, să le vadă. Sper să-i placă ce-am făcut noi aici!

Participanții la vernisaj și-au ales fotografiile favorite, pentru care au donat cât și-au permis. Fiecare donator va primi o copie a lucrării care i-a plăcut cel mai mult, iar fondurile strânse vor fi folosite pentru tratamentul fotojurnalistei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri