Digicult. Fotografiile în care nu zâmbește nimeni

Data actualizării: Data publicării:
digicult fotografiile in care nu zambeste nimeni

Un proces de arheologie vizuală, de pe urma căreia ne-am ales cu o bucată de istorie recuperată și necosmetizată. Pentru asta sunt „responsabili” creatorii expoziției „ACSINTE 100” . Un proiect în care fotografia clasică se combină cu materiale multimedia, iar evenimentele care au decis soarta țării sunt completate de istoriile personale. Fotografii de război, portrete de militari și corespondența celor care au luptat în Primul Război Mondial cu familiile lor împart același spațiu.

OANA RĂSUCEANU, autoarea conceptului expozițional: În felul ăsta, credem, sperăm că am reușit să aducem în prezent mai multe lumi, mai multe straturi narative, emoționale, sociale șamd.

DRAGOȘ SORA, producătorul expoziției: Pe lângă istoria pe care o învățăm la școală, sunt povești reale, pe care le știm, nu le știm, dar s-au întâmplat.

ANA AGOPIAN, realizatoarea spațiului expozițional: Povești ale soldaților, dar și povești ale celor care erau acasă și scriau. Scriau și, de multe ori, habar n-aveau dacă scrisorile vor ajunge vreodată, scriau zeci de scrisori, nu primeau niciun răspuns, nu știau dacă oamenii mai trăiesc sau nu, dar continuau să scrie, să scrie... La fel și soldații, nu primeau înapoi răspuns. E foarte emoționant.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri